Interiérové žalúzie LOCO Line

Ďalšou možnosťou oproti klasickým ISSO žalúziám je veľmi obľúbené a veľmi žiadané riešenie LOCO žalúzia.


Táto žalúzia má elegantný vrchný nosník a navyše nemá na vrchnom nosníku plastové koncovky, čo ju predurčuje na použitie všade tam, kde s bežné žalúzie buď neosvedčili alebo zákazník požaduje elegantnejšie riešenie tienenia svojich priestorov. LOCO žalúzia sa cenou približuje ku klasickej ISSO žalúzie, ale oveľa častejšie sa v poslednej dobe zákazník rozhodne pre toto riešenie, nakoľko si žalúzie nemontuje na krátke obdobie, ale určite na dlhšie obdobie, tak má význam investovať do spoľahlivého a veľmi elegantného riešenia.



LOCO žalúzia sa vyrába v rovnakých farbách a lamelách, ako klasická ISSO žalúzia. Veľmi žiadaným odtieňom s ohľadom na početnosť montáže plastových okien na Slovensku je dopyt po renolite zlatý dub. Pri tejto možnosti je LOCO žalúzia veľmi elegantná a stretávame sa často s tým, že pred čí aj očakávania zákazníkov, ktorí vzorku síce videli, ale až po namontovaní na svoje vlastné okná si uvedomia výhody a samotnú eleganciu LOCO žalúzie.

Interiérové žalúzie ISSO line

Naša spoločnosť bez hmyzu vyrába niekoľko typov interiérových žalúzií na všetky typy okien drevené, plastové hliníkové a takisto na atypické okná. Slovenský zákazník si rád vyberá z kvalitných komponentov za dobrú cenu, práve preto vyrábame interiérové žalúzie typu ISSO, v našom prípade ProfiLine.

Vrchný nosník má klasické plastové krytky po stranách a vyrába sa v niekoľkých farebných odtieňoch a drevo imitáciách.
Základom kvalitnej žalúzie sú kvalitné komponenty, určite neodoberáme žiadne komponenty z Poľska alebo z Maďarska, všetky naše komponenty dovážame z Nemecka a Česka prípadne od našich Slovenských dodávateľov.
Čo sa týka samotných lamiel, na výber má zákazník z niekoľkých farebných odtieňov a takisto aj drevo imitáciu renolit.  Naše žalúzie dodávame automaticky v celo tieniacom prevedení od základných rozmerov až po veľkoplošné formáty. Bežne vyrábame pre našich zákazníkov atyp prevedenia od šikmých žalúzií až po oblúkové žalúzie.

Takisto prikladám aj nejaké atyp žalúzie, tieto rozmery je veľmi dôležité správne zamerať, všetky atyp žalúzie sú veľmi špecifické a vyžadujú si viac času na výrobu ako klasické rozmery, ale naša firma je pripravená vyriešiť akýkoľvek požadoavné riešenie.

Prečo práve kvalitnú markízu

V prvom rade by som chcel rozlúsknuť večné otázky, prečo je markíza taká drahá a prečo v obchodných centrách dostaneme markízu aj o polovicu lacnejšie....

Toto sú veľmi časté otázky, ktoré dostávam od svojich zákazníkov. Je to taká istá otázka, ako pri iných produktoch. Prečo si nekúpite napríklad parfém neznačkový a hľadáte radšej kvalitný značkový parfém v parfumérii, prípadne cez internet? Odpoveď je veľmi jednoduchá, minimálne originálny parfém vydrží oveľa dlhšie a takisto Vám samotná značka parfému garantuje nejakú kvalitu. To isté je aj napríklad s mobilmi. Tiež si nekúpite neznačkový mobil z Ázie cez internet, ale hľadáte radšej originálnu predajňu alebo overený eshop, u ktorého máte zaručenú kvalitu produktu t.j. mobilu a môžete sa spoľahnúť na predajný a po predajný servis.
Ale prejdem radšej k samotným markízam. Kvalitné markízy majú komponenty vyrobené z kvalitného extrudovaného hliníku, čím sa zaručí dlhá životnosť celej konštrukcie. O skladačkách Poľských, Maďarských a iných podobných producentov by som sa radšej nevyjadroval. Nad takouto markízou by so uvažoval jedine v prípade, ak by so chcel markízu zakúpiť len na veľmi krátke obdobie, prípadne zvažujete do budúcna niečo iné ako markízu t.j. buď postaviť zimnú záhradu, prístrešok alebo je Vám to úplne jedno, čo tam o pár rokov bude....

Takisto sa pozrime na látkovinu, ktorá tvorí podstatnú časť zriaďovacích nákladov. Pri lacných alternatívach je táto látkovina najčastejšie vyrobená z nekvalitných materiálov ako napríklad PVC  pod, takisto absentuje ochrana proti UV žiareniu. Kvalitná látkovina sa vyznačuje dlhou farebnou stálosťou, ktorá sa prejaví hneď po prvom slnečnom lete.... Tu je to presne ako s parfémom, tiež neočakávate, že Vám „noname“ parfém vydrží po celý deň a ste ochotný priplatiť za kvalitný parfém, ktorý Vám dodá pocit jedinečnosti. Naše látkoviny dodávame v dvoch variantoch, základom je polyester, prípadne za príplatok špeciálna textília SOLTIS. Farebná kombinácia je samozrejmosťou, na výber máme cca 100 rôznych vzorov, prípadne jednofarebných látok.     


Montáž dverovej sieťky na vchodové dvere

Aj tu má zákazník na výber z niekoľkých možností, jediným problémom zostáva dverová kľučka....
Samozrejme sme sa už v praxi stretli s rôznymi riešeniami, ktoré sme vyriešili k spokojnosti našich zákazníkov, prejdem rovno na ne:

1, Pevné dvere proti hmyzu s predsadeným rámom.
Pri takomto type siete je možné predsadiť sieť pomocou hliníkovývh profilov až do vzdialenosti úmernej namontovanej klučke na dverách:



2, sieťka proti hmyzu rolovacia dverová
Rolovaciu sieť protihmyzovú je možné osadiť vždy po zvážení, akým spôsobom bude táto sieť používaná, t.j. budˇ je možné sieť predsadiť do priestoru, alebo až na koniec zárubne. Ak sa osadí rovno ku dverám, zákazník musí dodržiavať pravilo, že sú buď dvere otvorené a sieťka zatiahnutá, alebo naopak. Ak sa podarí sieť predsadiť, tento problém nie je potrebné riešiť, keďže si tým pádom dvere a sieť nezavadzajú:



3, použitie PLISSE siete: toto riešenie je veľmi efektívne hlavne tam, kde sa osádza samotná protihmyzová sieť z vnútra miestnosti. Veľkou výhodou je fakt, že táto sieť je vyrobená v tzv. systéme NOBARIER, ktorá nemá žiadnu spodnú lištu, čo je oproti rolovacej sieťe obrovská výhoda. Celkom zaujímavo vyzerá riešenie po montáži, nakoľko si zákazník väčšinou nevie predstaviť, ako bude táto sieť vyzerať po osadení. Jej prednosťou je veľmi rýchle zloženie v prípade, ak si zákazník neželá túto sieť obchádzať, ak sa nebude používať t.j. napríklad v zimnom období. Jednoduchým odložením siete je možné ponechať namontovaný len vrchný rám a bočné riešenie siete, všetko ostatné sa skladá bez potreby uvolnenia jediného šróbiku.



Všimnite sie spodné riešenie, tento typ siete je u nás unikátom, nakoľko podobné riešenie NOBARIER bol dotera zveľký problém, nakoľko málo zákazníkov bolo takých, ktorí dokázaliakceptovať spodnú lištu cca 3,5x2cm .......

Vonkajšie žalúzie

Pri písaní tohto článku som premýšlal, či mám spájať dve rozdielne spôsoby uchytenia vonkajších žalúzií Z90 alebo C80, ale nakoniec som sa rozhodol, že tu popíšem všetky možnosti uchytenia a montáže vonkajších žalúziíí.

1, vonkajšia žalúzia Z90, montáž s krycím plechom
POPIS: toto je najpoužívanejší spôsob montáže vonkajších žalúzii, montuje sa do okenného priestoru spolu s krycím plechom:




2, vonkajšia žalúzia Z90, montáž s predsadeným uzavretým boxom krycieho plechu
POPIS: v prípade ak si zákazník neželá osadiť do okenného otvoru vonkajšiu žalúziu, je možné predsadiť žalúziu až na fasádu. Zákazník tým nestratí hlavne svetlosť, o ktorú by prišiel, keďže po montáži do ostenia ako na predchádzajúcom priklade stratí približne 18-23cm zo svetlosti okna:



3, vonkajšia žalúzia Z90, zaomietacia
POPIS: poslednou možnosťou, ako osadiť vonkajšiu žalúziu je montáž vonkajšej žalúzie pod omietku. Veľmi sa nelýši od bežnej montáže s krycím plechom, keďže je to v podstate to isté, akurát sa pridáva predný uholník pre nalepenie izolácie, najčastejšie polystyrénu:










Atyp siete

V tomto článku som sa rozhodol publikovať niektoré z našich atyp sieťok proti hmyzu, nie je úplne jednoduché takúto sieť vyrobiť a zároveň tak nie je veľa firiem na slovensku, ktroé sú Vám schopné vyriešiť atypické okná svojimi produktami.

Pozrime sa na niektoré z technických možností.
1, ISSO rám na atyp sieť proti hmyzu:
POPIS: Tieto sieťe sú najkomplikovanejšie pre presnú výrobu pri oblúkových oknách, každé okno musí byť presne zamerané a zakreslené na šablóne:



2, Predsadený rám:
POPIS: tentpo rám je najčastejšie používaný pri výrobe oblúkov, nakoľko existuje veľké množstvo okien, na kotré je prakticky nemožné vyrobiť oblúkový rám z ISSO profilov, takže sa najčastejšie používa predsadený rám:





3, Dverová atyp sieť:
POPIS: rám je vyrobený z extrudovaného hliníku, jediné obmedzenie, s ktorým sa často pri atyp sieťových dverách stretávame je, že z dôvôdu vrchného oblúku pri ostenia je prakticky nemožné úplne otvoriť tieto dvere, keďže tomu bráni spomínaný oblúk, tak ako to je vidno na obrázku:






4, ostatné riešenia:
Čo sa týka rôznych šikmých okien, naša firma Bez hmyzu SK je schopná vyrobiť prakticky akékoľvek sieťky, dôležitá je hlavne správna obhliadka a zameranie. Ostatné technické riešenie je už na nás, zatiaľ sme nenašli atyp okno, na ktoré by nejaký typ siete nešiel namontovať.




Tienenie terasy

Pred nedávnom som riešil niekoľko zákaziek, ktoré mali rovnaké požiadavky a to prekryť prístrešok, navyše aj vyriešiť sieťky proti hmyzu v tomto priestore.
Vybral som dve riešenia, tkoré by mohlo niekomu vyhovovať z pohľadu funkčnosti.

1, riešenie (požiadavka, aby aj po stiahnutí roliet nebola úplná tma na terase)

Riešením bolo použitie roliet s priesvitnou lamelou, toto je jediná roleta, ktorú vyrábame z plastových lamiel, nakoľko sa zameriavame na výrobu výlučne hliníkových roliet. Výsledok je, že aj po zatiahnutí všetkých roliet lamely prepúštajú svetlosť a tým pádom nie je úplná tma či už na terase, alebo priamo v ďalších priestoroch.


Zároveň požiadavka zákazníka bola, aby na všetkých okách a dverách boli namontované zároveň aj sieťky proti hmyzu. Bola to náročná požiadavka vzhľadom na veľké plochy, ale nakoniec sa podarilo nájsť optimálne riešenie, takže na okené otvory boli použité okenné pevné rámy, montáž z vonku a dverové otvory boli osadené pevnými sieťkami na magnet, tak ako vidno na nasledujúcich obrázkoch:



2, riešenie (požiadavka zákazníka na tienenie v letných mesiacoch, ale v druhom nemenej dôležitom rade na zabezpečenie závetria severnej strany)
Riešením bolo osadenie hliníkových roliet, ktoré spĺňajú obydve požiadavky. Výhodou takýchto roliet je minimálny potrebný priestor na montáž a zároveň v prípade potreby je možné spustiť okamžite roletu, čím docielime želaného efektu či už tienenia, alebo samotnej protiveternej steny:




Celohliníkové vonkajšie rolety predokenné