Markízy – na terasu, výsuvné, na balkón, ceny a typy markíz

Markízy pre všetky druhy tienenia, od základných typov až po zložité technické riešenia. Tu získate prehľad o možnom tienení Vašich požiadaviek, Základom je Vaša predstava a o ostatné by sa už mala postarať spoľahlivá firma, ktorá Vám navrhne markízu podľa Vašich predstáv. Ak zákazník nemá žiadnu predstavu, aj tu Vám pomôže firma, ktorá Vám navrhne tienenie, ktoré sa hodí do požadovaného priestoru. Základným predpokladom pre správny výber je určite predstava o veľkosti prekrytia, ovládanie markízy a prípadné dodatočné požiadavky ako napríklad skladanie počas nepoužívania (automatické, ručné) ochrana pred poveternostnými podmienkami  markízy bez boxu, s krycím boxom, možnosť prekrytia celého balkónu rôzne typy markíz.

Výsuvná markíza Bez hmyzu SK


Markízy môžeme rozdeliť do základných typov použitia, poďme si ich teraz prejsť:  

Pevné markízy:

sa vyznačujú dlhou životnosťou a sú odolné proti poveternostným podmienkam. Pevná markíza sa používa všade tam, kde je požadované tienenie počas celého roku a zákazník sa rozhoduje medzi markízou, alebo záhadným stanom. Markíza má oproti záhradnému stanu výhodu použitých kvalitných materiálov a vysokej variabilnosti použitia od klasického stanového systému až po nástenné markízy.  
Pevná markíza Bez hmyzu SK



Výsuvné markízy:

1, výklopné markízy

Balkónová markíza s nastaviteľným sklonom ramien. Ramená výsuvných markíz je možné uchytiť buď o zábradlie, alebo o fasádu. Markízy sú určené k zatieneniu a ochrane okien, balkónov a terás. Maximálna šírka markízy je 5m, maximálny výsuv látky 2,2m.
Výklopná balkónová markíza


2, výsuvné markízy                       

Najpoužívanejší typ markízy s rozložiteľnými ramenami veľmi ľahkej a pevnej konštrukcie, najpoužívanejším pre výrobu je hliník. Používanie a dlhú životnosť zabezpečujú robustné silné ramená, pevný predný profil a kvalitná prevodovka s pomocnou pružinou. Výsuvná markíza má široké použitie od základných malých rozmerov v domácnosti až po veľké komerčné prevádzky. Maximálna šírka výsuvnej markízy 12m, výsuv 4m.    
Výsuvná markíza

Výsuvná markíza samostatne stojaca
                                

3, fasádne markízy

Fasádna \ predokenná   markíza s látkovou tieniacou výplňou uzavretá v celohliníkovej ochrannej kazete. Skladá sa z navíjacieho mechanizmu uloženého v boxe, tieniacej textílie a oceľových bočných vodiacich laniek. Fasádna markíza je určená na zatienenie okien a presklených fasád. Často sa používa  ako dominantný estetický prvok fasády.  Montujte sa do stropu okenného výklenku, alebo do prekladu. Maximálne rozmery šírka 4m, výška 3,5m.
Fasádna markíza - použite pre zlé poveternostné podmienky


Ceny markíz:

Ceny markíz sa môžu výrazne líšiť v závislosti od oslovenej firmy, nakoľko každá firma má iného dodávateľa komponentov, používa iné materiály na výrobu, prípadne markízy kupuje už hotové a pridáva si len maržu. Cenník markíz z tohto dôvodu nie je možné asi zohnať, každá firma Vám nacení  Vami požadovanú markízu a zohľadní Vám Vaše požiadavky na tienenie.

Naša spoločnosť používa výhradne overené a  kvalitné hliníkové materiály a kvalitnú látkovinu s UV ochranou, čo sa samozrejme ,musí odraziť na celkovej cene markízy. Sám zákazník sa musí rozhodnúť, či chce investovať d markízy len krátkodobo, alebo má  požiadavku, aby aj po dlhšom čase markíza vyzerala stále ako nová. Takisto pri použití motorického ovládania je dôležitý výber toho správneho dodávateľa motorov, nakoľko aj u nás zaplavujú výrobcovia Slovenský trh hlavne produktmi z Poľska a Maďarska.  Tieto markízy sú väčšinou lacnejšie o 30-40 percent, ale v konečnom dôsledku na tom zákazník len prerobí, keďže tieto komponenty často nespĺňajú ani len najzákladnejšie požiadavky na montáž do exteriéru, čo sa výrazne podpíše na kvalitu a životnosť konečného riešenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára