Rolety elektrické, alebo je možné prerobiť rolety manuálne na elektrické?


Často sa stretávam s touto otázkou, ak už máte doma rolety manuálne, ktoré sú ovládané najčastejšie šnúrkou, či je ich možné prerobiť na elektrické ovládanie. Vonkajšie rolety sa vyrábajú v dvoch prevedeniach, t.j. plastové rolety PVC a hliníkové rolety. Pri plastových roletách rovno zabudnite na akékoľvek prerábanie, nakoľko si zákazníci ani neuvedomujú, že plastová roleta neznamená LEN plastové lamely, ale znamená to v drvivej väčšine plastové vodiace nohy, plastová oska a plastové bočnice, číže takáto roleta plastová je po rokoch úplne nepoužiteľná na akúkoľvek zmenu a už pri drobnom servisnom zásahu s môže stať, že plastové komponenty rokmi spráchniveli a veľmi rýchlo sa polámu tak, že už roletu ani nie je možné poskladať a sprevádzkovať.
AL roleta zlatý dub
Roleta hliníková ovládanie elektrické farba zlatý dub
 

Zato celohliníková roleta je vhodná na takéto úpravy, ak je vyrobená s kvalitných komponentov, odborníci, ktorý sa vyznajú v roletovej technike vedia, že takéto úpravy sa dajú realizovať s kvalitnými komponentmi a kvalitnou odbornou firmou to nie je žiadny problém. Samozrejme aj pri takejto rolete sa vyskytujú rôzne plastové krytky, držiaky a podobné príslušenstvo, ale väčšinou firma, ktorá sa zaoberá takouto renováciou roliet nemá problém s výmenou takýchto roletových komponentov. Na výber má zákazník viac možností, od klasického roletového motoru s mechanickým vypínačom cez diaľkovo ovládanú roletu až po motorické ovládanie na solárny pohon. Navyše aktuálny trend mobilných technológii ponúka aj riešenie ovládania cez ANDROID aplikáciu, cez ktorú je možné ovládať aj ďalšie komponenty či už tieniacej techniky alebo aj nezávislých zásuviek rozmiestnených vo svojom okruhu či už firemných priestorov, alebo rodinnej pohody.


AL roleta zlatý dub elektrická na vypínač

 

V prípade záujmu o takúto výmenu motorického ovládania na rolete sa s dôverou obráťte na odborníkov v značkovej tieniacej technike.