Vonkajšie plastové rolety priesvitné


Dnes sa pozrieme na vonkajšie rolety plastové. Nie vždy sa stane, že by som odporúčal osadenie plastových roliet, ale existuje možnosť, kde nie je možné ani vhodné použiť hliníkové rolety. Väčšina zákazníkov pri produkte „plastové rolety priesvitné“ má jednoznačnú požiadavku a tou je oddelenie priestoru nejakou priehľadnou „zástenou“. V takomto prípade je možné použiť buď pevný rám s výplňou LEXAN, alebo je možné použiť priesvitné plastové rolety. Zároveň pri naceňovaní takýchto roliet vždy upozorním zákazník aj na dve možné varianty, ktoré prinášajú so sebou dosť dôležité starosti a problémy. Tou je použití ostatných komponentov pri výrobe takejto rolety. Jednou lacnejšou variantou je použitie vrchného plechového bubna a plastových nôh a druhou variantou je použitie hliníkových komponentov aj vrchného boxu aj vodiacich nôh. Toto si veľakrát ani zákazník neuvedomí, zistí to až pri výbere lacnejšieho dodávateľa a po následnej montáži.
vonkjašia roleta celohliníková  s priesvitnou lamelou
Zákazník si sám musí zvážiť, či do takéhoto riešenia investuje viac peňazí, ale v prvom rade si musí uvedomiť, na aké obdobie plánuje používať takéto rolety s priesvitnou lamelou. S použitím plastových komponentov sa životnosť rolety výrazne skracuje a väčšinou už po prvej zime si zákazník všimne, že si mohol radšej priplatiť a nemusel sa obávať toho, že plastové nohy sú už po prvej tuhšej zime popraskané a nevykazujú sľubované parametre dodávateľom. Bohužiaľ veľakrát sa s tým stretávame, nakoľko následne sa majitelia snažia vymeniť samotné plastové nohy roliet za hliníkové, ale toto riešenie nie je  najšťastnejšie riešenie, nakoľko pri správnom fungovaní by mal byť vymenený aj vrchný box rolety a to mu už žiadna firma nebude ochotná vymeniť, prípadne si majiteľ bude musieť priplatiť toľko, ako  za úplne novú roletu.
rolety priesvitné
Ak mám zhrnúť výhody a nevýhody takejto vonkajšej hliníkovej rolety s priesvitnou plastovou lamelou, tak je to ideálne riešenie pre oddelenie priestorov od vonkajšieho prostredia a zároveň všade tam, kde zákazník požaduje priepustnosť svetla po oddelení priestoru. Nevýhodou takejto plastovej rolety je to, že po čase môžu priesvitné lamely chytiť takú plastovú „kalnosť“, prípade môžu sčernať dôsledkom vysokej vlhkosti, keďže plast je vždy len plast. Ak zákazník nepožaduje takúto priepustnosť svetla, vždy odporúčame našim zákazníkom použitie hliníkových zateplených roliet, keďže cena je v podstate identická pri použití celohliníkových komponentov rovnako tak pri vonkajšej rolete s plastovou priesvitnou lamelou, ako aj pri vonkajšej celohliníkovej rolete s hliníkovými zateplenými lamelami.  
plastová roleta s priesvitnou lamelou

V prípade ak si želáte vypracovať nezáväznú cenovú ponuku, kontaktujte nás.
rolety žalúzie Bez hmyzu SK

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára