Sieťky na okná na mieru – aké sú možnosti

Sedíte si tak doma, pozeráte televízor a odrazu počujete ten známy, nepríjemný bzukot. Poznáte to? Kto by to nepoznal! Zrazu premýšľate čo s tým spravíte, či ihneď zakročíte a budete páchateľa hľadať, alebo hneď zapínate počítač či mobil a začínate hľadať riešenie čo s tým do budúcna a ako tomu predchádzať?

Áno, každý z nás sa k tomu stavia inak, niekto je za okamžité riešenie a nepremýšľa moc nad tým, ako by to šlo vyriešiť dlhodobejšie a niekto ešte ani sezóna nezačne a už sa na túto nemilú návštevu dopredu pripraví.

Na výber máme niekoľko možností, väčšinou sa však musí jednať o výrobu sietí proti hmyzu presne na mieru vášho okna.

Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé možnosti:

Sieťky na okná na mieru pevné

Klasické okenné siete sú asi najpoužívanejším riešením proti hmyzu na okenné rámy, či už sa jedná o drevené euro okno, plastové okno, alebo pre moderné hliníkové okná. Väčšinou sa jedná vždy o správny výber sieťkového rámu pre konkrétny typ okna, nie je jedno či si nechávate neceniť sieťku proti hmyzu na plastové alebo hliníkové bez rámové systémy.

Na každý typ okna je možné osadiť sieťku, ale je potrebné vždy správne sformulovať vašu požiadavku a váš aktuálny stav, nie je jedno či na okne nemáte nič, alebo na okne už máte osadenú nejakú tieniacu techniku, či už by sa jednalo o vonkajšie rolety, vonkajšie žalúzie, alebo screenové rolety.

Akonáhle máte osadenú tieniacu techniku na okne, je vhodné pre cenovú ponuku zaslať výrobcovi fotografiu vášho stavu, každý skúsený technik by mal vedieť podľa nej zvážiť či je, alebo nie je možné osadiť vami zvolenú sieť proti hmyzu na mieru, prípadne by vám mal vedieť poradiť ako sa dá vyriešiť ten váš konkrétny problém na našom okne.

Väčšinou sa pevné okenné rámy dajú osadiť bez vŕtania do okna, preto sa o vhodnom riešení poraďte s vybraným dodávateľom sietí proti hmyzu

 

Sietky na okna na mieru
Sieťky na okná na mieru pevné

Sieťky na okná na mieru rolovacie

Základ vychádza z rovnakých princípov ako siete okenné pevné, čiže pri necenení je rovnako potrebné zaslať všetky potrebné podklady pre cenovú ponuku aj či máte nejakú tieniacu techniku alebo je okno voľné a prístupné pre montáž na okenný rám.

Rolovacie siete majú nespornú výhodu oproti pevným sieťkam proti hmyzu, v prípade ak ju nepotrebujete mať na okne, tak ju jednoducho zrolujete a nezavadzia vám vo výhľade, prípadne vám neodoberá svetlo, určite to oceníte hlavne v zimných mesiacoch.

Výroba na mieru je v takomto prípade veľmi žiadaná, aby vám čo najlepšie pasovala na váš typ okna či vášho okenného výklenku.

Uchytenie rolovacej sieťky sa realizuje pomocou vŕtania do okenného rámu, zároveň však je možné osadiť takúto rolovaciu sieťku aj bez vŕtania kvalitnou exteriérovou páskou na vopred očistený okenný rám okna.

 

Sietky na okna na mieru rolovacie
Sieťky na okná na mieru rolovacie

Sieťky na francúzske okno

Francúzske okno  a akú sieťku použiť sem? Áno, častá otázka a samozrejme aj tu máte niekoľko možností na výber.

V prípade ak nepotrebujete tak často cez francúzske okno niečo prášiť, polievať, alebo robiť niečo iné, úplne vám bude postačovať klasická sieť proti hmyzu okenná.

Sietky na francuzske okno
Sieťky na francúzske okno pevná

V prípade ale ak chcete mať prístup trebárs kvôli polievaniu kvetov na balkóne francúzskom, je vhodné použiť sieť proti hmyzu rolovaciu, prípadne sieť proti hmyzu plisse


Siet na francuzske okno rolovacia
Sieťka na francúzske okno rolovacia


 

Sieťka na strešné okno velux – fakro – roto a vlastne na akékoľvek strešné okno

Často krát dostávame dopyt typu: „potrebujem sieť na strešné okno velux“.

V podstate sa však nejedná o sieť na strešné okno velux, fakro, roto a iné značky, nakoľko sa montáž odohraje mimo strešného okna, montuje sa priamo na otvor, väčšinou o sadrokartón, OSB dosku, prípadne drevený obklad, alebo inak vlastnoručne  zhotovený svetlík.

V takomto prípade sa sieť na strešné okno nahodí na otvor, ktorý ho prekryje približne po 3cm z každej strany. Takáto sieť rolovacia na strešné okno plní svoju funkciu dokonale a pritom veľa majiteľov strešný okien ani nevie, že takto je možné ochrániť podkrovie pred dotieravým hmyzom.

Sietka na stresne okno velux
Sieťka na strešné okno Velux, Fakro, Roto


A to bolo z aktuálnych otázok ohľadne sieťok naokná s výrobou na mieru všetko, v prípade akýchkoľvek otázok násmôžete kontaktovať a môžeme sa pozrieť aj na technické riešenie práve pre preváš špecifický priestor.


Kontaktujte nás.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára