Hliníkové rolety a dverová sieť

Ďalším zaujímavým riešením, ako zabezpečiť tienenie a zároveň aj zamedziť prístup dotieravému hmyzu je použitie hliníkových roliet a rolovacej sieťky proti hmyzu.
Rolovacia sieť má veľkú výhodu v tom, že je osadená v celoobvodovom hliníkovom ráme, takže po namontovaní roliet je možné domontovať sieť dverovú rolovaciu, tak ako vidno na obrázku:

Takéto riešenie sa nám veľmi osvedčilo a veľakrát ani zákazník netušil, ako je možné vyriešiť tienenie spolu s protihmyzovou sieťou.

Samotná montáž prebieha v dvoch krokoch, prvým krokom je osadenie roliet, následne je zameraná sieťka a až po osadení rolety je   možné vyrobiť rolovaciu sieť, keďže sieť musí presne sedieť na rám rolety. Zákazníci sa veľakrát nechajú prehovoriť na roletu KOMBI, roleta KOMBI je osadená v jednom bubne sieťovina spolu s roletou, ale tu prichádza pár drobností, ktoré určite nepridajú na samotnom riešení. V prvom rade je pre nás nepochopiteľné, ako môže solídna firma osadiť roletu spolu so sieťou na dvere tak, aby sa rolovala z vrchu dolu.... Ani z estetického, ani z funkčného hľadiska je takéto riešenie úplne neprijateľné. Je to to isté, ako keby si nechali osadiť dvere len na vetračku a nech si zákazník chodí, ako sa mu podarí.
Na samotné riešenie okna spou so sieťou to samozrejme neplatí, v takomto prípade má riešenie len jedno mínus a to je to, že ak sa Vám pokazí buď sieť, alebo roleta, vždy sa musí rozobrať toto jedno riešenie. Naša spoločnosť preferuje osadenie zvlášť rolety a zvlášť sieť rolovaciu okennú.