Montáž sieťok proti hmyzu na strešné okno

Dobrý deň všetkým,
začínam pridávať postupne jednotlivé riešenia, ktoré sme realizovali u našich zákazníkov. Keďže sa pri meraniach najviac stretávam s problémom, ktorý zákazník má so strešnými oknami, keďže väčšinou ani netuší, že je možné osadiť sieťku proti hmyzu aj na strešné okno. Jedinú požiadavku sieť má, aby bola rovná plocha po celom obvode, ako na obrázku:


V prípade, ak nie je uvedená plocha po celom obvode, v takomto prípade je to problém osadiť, ale s takýmto riešením sa stretávame len velmi sporadicky. Viď obrázok nevhodného riešenia:


Samotné technické riešenie vychádza z pôvodnej siete rolovacej, ktorá sa pri montáži osadí na rovný podklad, zvyčajne sa jedná o sádrokartón. Výhodou rolovacej siete je, že je možné použiť sieť na strešné okno až do výšky 200cm, čo robí toto riešenie nenahraditeľným technickým prvkom pri riešení podobných sieťok. Šírku siete je možné vyrobiť a prispôsobiť stavebným požiadavkám, zvyčajne je potrebné brať do úvahy samotnú výšku, aby sa nestalo, že táto sieť bude veľmi prevísať. Vyriešiť sa to dá došponovaním samotnej pružiny tak, aby sieť čo najviac spĺňala požiadavky kvalitnej siete s vysokou použiteľnosťou.