Sieťky na francúzske okná

Pri tzv. francúzskych oknách odpadá potreba prechodu cez tieto otvory, takže v takomto prípade má zákazník možnosti dve:
1, osadiť okno pevnou sieťou proti hmyzu okennou, tak ako je to vidno na obrázku:
Čo sa týka použitých komponentov pre okennú sieť, je možné použiť dva typy profilov, jeden sa montuje z vnútra na okno alebo dvere, cez ktoré nie je plánovaný prechod, je to klasický ISSO profil vyrobený z extrudovaného 2mm hliníku.
Druhým profilom je profil 24x11, ktorý sa uchytí z vonku obrtlíkmi. Takáto sieť nie je závislá na presnom zameraní a uplatňuje sa napríklad aj pri oknách, ktoré majú rámy vypustené až zarovno okenného rámu. Stretávame sa s týmto problémom hlavne pri moderných hliníkových oknách.




2,rolovacia sieť okenná (sťahovanie z vrchu nadol): táto varianta je častejšie používaná, nakoľko je možné túto sieť rolovaciu kedykoľvek zrolovať, takže manipulácia či už pri čistení okna, alebo inom dôvode je pomerne jednoduchá a rýchla:

Používame výhradne kvalitné, časom overené komponenty a systémy, v opačnom prípade nie je nič horšie, ako nekvalitne odvedená práca. Nevýhodou takejto siete je obmedzená výška okennej sieťoviny, na výšku je možné vyrobiť takúto sieť na okno či dvere do výšky 200cm. Vieme vyriešiť aj tento problém, a to použitím komponentov na dverovú sieť. V takomto prípade je riešené ovládanie do strany tak ako je to vidno na obrázku:
 Pri takomto riešení sme vychádzali z potrieb zákazníka, ktorý vrchný balkónik používa na občasné vysušenie prádla, takže v takomto riešení je nepraktické použitie okennej rolovacej sieťky, nakoľko je prirodzenejšie otváranie sieťky do strany.

Všetky riešenia sa nám osvedčili a zároveň vždy sa snažíme našim zákazníkom poradiť a snažíme sa o presnú špecifikáciu potrieb zákazníka, aby sme predišli nedorozumeniam, ktoré môže spôsobiť neznalosť možných kombinácii.
Mali sme zákazníka, ktorému sme neboli schopní vyhovieť, keďže mal požiadavku na okennú sieť výška 320cm, použitý bol hliníkový systém okenný, krídlo bolo vysunuté až po rám okna a navyše si zákazník neprial žiadne vŕtanie do okenného rámu. V takomto prípade pripadá do úvahy jedine rolovacia sieť, ale túto nebolo možné použiť, nakoľko toto špecifické okno začínalo vo výške dvoch metrov. Táto vetračka bolo osadená v priestore, takže samotná manipulácia s oknom bola pomerne komplikovaná

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára