Tienenie terasy

Pred nedávnom som riešil niekoľko zákaziek, ktoré mali rovnaké požiadavky a to prekryť prístrešok, navyše aj vyriešiť sieťky proti hmyzu v tomto priestore.
Vybral som dve riešenia, tkoré by mohlo niekomu vyhovovať z pohľadu funkčnosti.

1, riešenie (požiadavka, aby aj po stiahnutí roliet nebola úplná tma na terase)

Riešením bolo použitie roliet s priesvitnou lamelou, toto je jediná roleta, ktorú vyrábame z plastových lamiel, nakoľko sa zameriavame na výrobu výlučne hliníkových roliet. Výsledok je, že aj po zatiahnutí všetkých roliet lamely prepúštajú svetlosť a tým pádom nie je úplná tma či už na terase, alebo priamo v ďalších priestoroch.


Zároveň požiadavka zákazníka bola, aby na všetkých okách a dverách boli namontované zároveň aj sieťky proti hmyzu. Bola to náročná požiadavka vzhľadom na veľké plochy, ale nakoniec sa podarilo nájsť optimálne riešenie, takže na okené otvory boli použité okenné pevné rámy, montáž z vonku a dverové otvory boli osadené pevnými sieťkami na magnet, tak ako vidno na nasledujúcich obrázkoch:



2, riešenie (požiadavka zákazníka na tienenie v letných mesiacoch, ale v druhom nemenej dôležitom rade na zabezpečenie závetria severnej strany)
Riešením bolo osadenie hliníkových roliet, ktoré spĺňajú obydve požiadavky. Výhodou takýchto roliet je minimálny potrebný priestor na montáž a zároveň v prípade potreby je možné spustiť okamžite roletu, čím docielime želaného efektu či už tienenia, alebo samotnej protiveternej steny:




Celohliníkové vonkajšie rolety predokenné